Reaksi Alahan Pada Anak Kecil


Anak Bijak, asma, ekzema, kanak-kanak, omega guard

Assalamualaikum, Hari ini Kak Mas nak share sedikit luahan hati sebahagian ibu – ibu yang mempunyai anak-anak yang punya ragam intolerant. Reaksi Alahan pada Anak Kecil Kredit : Facebook Ibu FatihahSakinah Anak pun sebelum-sebelum ini bila EBM dah tak cukup, memang topup dengan susu kambing. Of course bukan yang perah fresh daripada kambing tu. Yang […]

15 August, 2017

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak


amalan sihat, First Aid, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan sel-sel otak pastinya Omega Guard. Tetapi untuk kes-kes selain selsema dan batuk, dan dada sejuk, […]

2 November, 2016

Live Better and Longer with Fish Oil (Minyak Ikan)


Anak Bijak, asma, darah tinggi, minyak ikan, Rheumatoid Arthritis

  Live Better and Longer with Fish Oil Apabila kita bercakap tentang lemak, ada sejenis lemak yang sangat kita perlukan: asid lemak Omega-3 yang mempunyai dua komponen penting iaitu EPA dan DHA yang terdapat dalam ikan tertentu. ALA, satu lagi jenis asid lemak omega-3 ditemui dalam sumber tumbuh-tumbuhan seperti kacang-kacangan dan biji-bijian. Bukan sahaja badan […]

11 November, 2014

Minyak Ikan Turunkan Darah Tinggi


darah tinggi, jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, tekanan darah tinggi

Apa itu Minyak Ikan Suplemen minyak ikan adalah kapsul yang mengandungi omega-3 asid lemak yang disebut DHA (asid docosahexaenoic) dan EPA (asid eicosapentaenoic). Ini adalah sama dengan asid lemak yang ditemui dalam ikan seperti ikan trout, ikan kembung, sardin dan salmon. Asid lemak omega-3 juga dikenali sebagai asid lemak n-3.   Pengambilan Minyak Ikan Mengambil […]

10 November, 2014

Makanan Tambahan Untuk Kanak-Kanak – Anak Cemerlang


kanak-kanak

Semua ibu bapa sayangkan anak-anak mereka. Malah ibu bapa akan cuba melakukan yang terbaik buat memenuhi keperluan anak-anak mereka. Ini termasuk dalam penyediaan makanan, pembelajaran, pakaian dan tempat tinggal yang selesa buat anak-anak tersayang. Bagaimana pula dengan makanan tambahan buat anak-anak?   Pengalaman Anak Sendiri – Anak Pertama Pengalaman anak sendiri, saya jenis tidak lokek […]

19 August, 2014

Manfaat Ajaib Omega-3 terhadap Kolestrol Tinggi


minyak ikan, sakit jantung

Bukti klinikal yang kuat menyokong asid lemak Omega-3 memberi manfaat untuk penyakit jantung dan masalah yang menyumbang kepada penyakit jantung, tetapi asid lemak Omega-3 juga membantu untuk masalah kolestrol tinggi.   Manfaat Ajaib Omega-3 terhadap Kolestrol Tinggi Orang yang mengikuti diet gaya Mediterranean cenderung mempunyai kolesterol HDL atau ‘kolestrol baik’ yang lebih tinggi yang membantu […]

4 June, 2014

5 Tips Menurunkan Kolestrol Tinggi


minyak ikan, sakit jantung

Bukti klinikal yang kuat menyokong asid lemak Omega-3 memberi manfaat untuk penyakit jantung dan masalah yang menyumbang kepada penyakit jantung, tetapi asid lemak Omega-3 juga membantu untuk masalah kolestrol tinggi. 5 Tips Menurunkan Kolestrol Tinggi Berikut merupakan 5 tips untuk menurunkan kolestrol tinggi.   1) Kurangkan Makan Lemak Tepu (Saturated Fat) Bukti klinikal terkini menunjukkan […]

4 June, 2014

Tips Memilih Minyak Ikan Terbaik


Anak Bijak

Ramai yang sedar akan kepentingan minyak ikan sama ada untuk orang dewasa atau kanak2.. tapi anda tahu cara memilih minyak ikan yang terbaik? Sebab banyak yang ada dipasaran tidak pun menepati piawai yang sepatutnya.. huhu xnak lah terjadi dimana satu jenama yang terkenal di pasaran, rupanya minyak ikan diambil daripada hati ikan or COD LIVER […]

2 June, 2014

Kepentingan Minyak Ikan Untuk Kanak-Kanak


Anak Bijak, minyak ikan

Semasa kecil, ayah saya memang membekalkan minyak ikan kepada anak2 beliau. Seingat saya, sejak tadika saya sudah mula mengamalkan pengambilan minyak ikan setiap pagi. Disebabkan usia masih kecil, tak pernah lak pulak nak tanya kenapa kena makan minyak ikan. Ibu sudah suap, telan ajalah kan 🙂 Bila sudah besar dan mempunyai anak sendiri, barulah saya […]

2 June, 2014