Mengapa Performance Drinks Wajib Ada untuk Bulan Puasa


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Puasa dah hampir tiba, cuasa panas hujan panas hujan memang boleh buat badan terhidrat dan letih lesu. Yang kerja luar, yang naik motor, anak-anak kita yang sekolah pagi dan petang, memang sangat perlukan makanan tambahan yang dapat jaga bendalir dalam badan, semestinya Performance Drinks! Performance Drink sangat bagus untuk mengekalkan tenaga dan air dalam […]

4 May, 2018

Set Puasa untuk Seisi Keluarga


kanak-kanak, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Apa yang best promotion bulan ini? Sangat best untuk Ramadhan yang bakal tiba. MealShake bukan sahaja sesuai untuk anak-anak malah orang dewasa, dan Performance Drinks untuk seisi keluarga. Kalau ayah takmo share dengan anak-anak (almaklum ayah kan sado taknak perisa Vanilla) angkat set Cinch berperisa Coklat/Kopi. Silap haribulan otot-otot pejal naik masa raya 💪💪💪 […]

4 May, 2018

Kenapa ESP Shaklee Wajib Ada Semasa Puasa


ESP Shaklee, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa

Korang tahu tak, ESP Shaklee ialah pure soy protein dan rendah Glycemic Index. Apa maknanya. Ia diproses dalam perut kita dan melepaskan tenaga secara perlahan-lahan, sebab itu kenyang lebih lama, bertenaga lebih panjang hingga ke petang. Since kami dah makan Shaklee hampir 7 tahun, dah alami beberapa siri terlepas sahur. Bila terlepas sahur ESP, memang […]

3 May, 2018

Performance Drinks Shaklee yang Hebat


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum WBT buat pembaca yang ceria dan hebat. Moga hari ini indah belaka hari pembaca sekalian 🙂 Saya nak kongsikan tentang Performance Drinks Shaklee yang berperisa Oren ini. Kalau bukan bulan puasa, saya kadang pun pandang sebelah mata, hehehe.. ialah bulan biasa kalau haus, kita minum, saya sakit kepala sebab dehydrated, kita minum. Asalkan badan […]

14 June, 2016

ESP Pemberi Tenaga Berpanjangan


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum WBT buat pembaca blog ini yang hebat lagi kuat 🙂 Almaklumlah musim puasa ini layu lesu ye, kena puji-puji sikit bagi kick balik tenaga yang hilang tu. Okey hari ini saya nak cerita tentang ESP iaitu Energizing Soy Protein yang dah bertahun saya amalkan terutama di bulan puasa.   Kenapa Saya Jatuh Cinta dengan […]

14 June, 2016

Cara Makan Set Puasa Shaklee


puasa, Puasa Ramadhan, Set Kurus, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum WBT. Buat pembaca budiman, saya doakan kalian serta saya sendiri sentiasa di bawah rahmat Allah Taala yang Maha Esa, Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Post kali ini saya ingin kongsikan bagaimana aturan makan buat SET PUASA SHAKLEE. Seperti post sebelum ini, saya juga ada maklumkan bahawa keluarga saya turut menambah Multivitamin VitaLea dalam menu […]

7 June, 2016

Kekal Bertenaga Semasa Puasa


puasa, Puasa Ramadhan, Shaklee

Assalamualaikum WBT. Semoga pembaca sekalian baik-baik sahaja untuk hari kedua pada bulan Ramadhan ini hingga seterusnya. Seperti entri sebelum ini, saya janjikan untuk berkongsi dengan pembaca sekalian bagaimana untuk kekal bertenaga semasa berpuasa hingga ke petang. Saya kongsikan di sini apa yang saya, ibu saya serta suami saya amalkan setiap sahur, sejak 4 tahun lepas. […]

7 June, 2016

Salam Ramadhan 1437H


puasa, Puasa Ramadhan, Teladan

Assalamualaikum WBT. Salam Ramadhan buat semua muslimin muslimat walau di mana sahaja anda berada. Ramadhan mengajar kita erti kesusahan dan kelaparan buat golongan yang kurang bernasib baik. Terikat dengan larangan makan dan minum di siang hari, mengajar kita erti lapar dan dahaga buat sesetengah insan yang mungkin hari-hari biasanya, umpama berpuasa. Ramadhan juga merupakan bulan […]

6 June, 2016

4 Petua Turunkan Berat Semasa Puasa


kurus, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum buat semua pembaca yang budiman, Lama tak mensharing petua bersama pembaca. hari ini saya nak kongsikan beberapa petua untuk turunkan berat badan semasa puasa. Kita maksimumkan ramadhan kali ini dengan ibadah dan juga sekaligus buang lemak.   1) Semasa Sahur Apa makanan terbaik semasa sahur? Protein. Kenapa Protein? Tahukan anda bagaimana cara badan kita […]

7 July, 2015

Kekal Bertenaga Semasa Puasa Ramadhan


amalan sihat, Ibu Hamil

Dengan cuaca panas, keadaan suhu dan cuaca yang tak menentu, termasuk jerebu, apakah persediaan kita sebagai orang Islam mengekalkan kecergasan dan prestasi kerja semasa bulan puasa?   Cabaran Ibu Menyusu Ketika Puasa Mengingat kembali cabaran yang saya hadapi semasa tahun lepas, yang mana saya masih menyusu badan anak saya yang kedua secara penuh, pada mulanya […]

20 June, 2014