Testimonial Vivix Shaklee – Strok

Sharing is CaringShare on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Salam sihat ceria buat semua,

Hari ini saya ingin kongsikan testimonial pengguna yang mengamalkan Vivix Shaklee untuk membantu memulihkan pesakit daripada sakit kronik.

Sebelum itu, saya ingin refresh kembali apa itu Vivix, apa kandungan Vivix, bagaimana ia berfungsi dan apa sejarah kajian Vivix.

 

Vivix Shaklee – Tonik Anti Oksida Terbaik

Vivix Shaklee ialah campuran botanik daripada tunbuh-tumbuhan yang kaya dengan sifat anti oksida, malah kandungan bahan anti oksidanya sangat tinggi. Bahan utama Vivix Shaklee termasuk:

  1. Muscadine Grape
  2. European Elder Berries
  3. Purple Carrot
  4. Polygonum Cuspidatum

 

Tahukah anda nilai tunbuh-tumbuhan botanik ini sangat mahal harganya dipasaran sebab khasiatnya yang tinggi terutama untuk anti penuaan dan anti oksida. Sebagai contoh, Muscadine Grape di Malaysia kira-kira RM100 untuk 100gm. Haa, terperanjat bukan?

Campuran botanik Vivix mengandungi RESVERATROL & 15 POLIFENOLS yang menjadikannya 10x ganda lebih hebat daripada produk yang terdiri daripada RESVERATROL sahaja.

vivix

French Paradox

RESVERATROL banyak di temui dalam wain, yang mana orang Perancis (French) gemar minum wain, didapati paling sedikit mengalami masalah kardiovaskular berbanding orang Amerika, sekalipun diet mereka tinggi kolestrol dan lemak. Ini kerana, mereka mengamalkan meminum wain untuk setiap hidangan mereka sama ada lunch atau pun dinner. Masalah kardiovaskular termasuk sakit jantung, strok, tekanan darah tinggi dan serangan jantung.

 

Bagaimana Vivix Bertindak?

Vivix bertindak dalam 4 mekanisma iaitu:

  1. Membaiki dan melindungi sel DNA
  2. Memberi kesan positif terhadap pengawal genetik
  3. Meningkatkan penghasilan tenaga (metakondria)
  4. Mengelakkan penghasilan protein AGE

Vivix juga kaya memiliki ciri anti-radang (anti-inflamasi).

mekanisme utama vivix

 

 

Pengoksidaan Salur Darah – Punca Salur Darah Sempit

Pengoksidaan salur darah punca mendapan plak dan kolestrol LDL (kolestrol jahat) pada salur dinding darah. Ia membuat salur darah menjadi sempit. Penyempitan salur darah menjadi punca tekanan darah tinggi atau serangan jantung. Ia juga boleh membuat total blockage (sumbatan secara total) maka menyebabkan sama ada serangan jantung atau strok.

  • Serangan jantung > sumbatan di arteri utama jantung
  • Strok > sumbatan di salur darah otak

 

pengoksidaan salur darah

 

 Strok – Salur Darah Tersumbat

Strok berpunca dari salur darah yang tersumbat dan seterusnya menghalang aliran darah yang membawa oksigen ke otak. Apabila sel otak tidak mendapat bekalan oksigen yang sepatutnya, sel tersebut akan rosak atau mati, dan mengganggu bahagian badan atau otot yang dikawal oleh sel tersebut. Tindakan segera boleh menyelamatkan sel yang rosak daripada terus mati.

 

Testimonial Puan Wan Zainab

Puan Wan Zainab memberikan ibunya Vivix. Dalam masa beberapa hari, ibunya yang diserang strok menunjukkan tanda-tanda pemulihan. Walau bagaimanapun, hasil untuk setiap individu adalah berbeza, manusia berusaha, berdoa dan bertawakal. Insyaa Allah, dengan izin Allah, tiada yang mustahil bagi-Nya.

  • Hari pertama – jari kaki boleh bergerak
  • Hari kedua – tangan boleh bergerak
  • Hari ketiga – boleh berjalan

testi strok vivix

Kredit: freevitamin.my

Testimonial Puan Ummu Ainan

Ibu Puan Ummu Ainan diserang strok pada 2011 dan meyebabkan kesan berikut:

  • 2/3 otak kiri mati
  • tubuh kanan tak boleh gerak
  • Bahagian Vibral jejas speech expression (tak boleh cakap/telan)

Mak stroke pada 30 November 2011 dan 2/3 daripada otak kiri dah matiTubuh bahagian kanan yang tak boleh bergerak. Bahagian Vibral pula kena kat speech expression.. Mak boleh faham apa yang kita cakap dan boleh proses tapi bila nak keluarkan perkataan dan nak bagitahu tak dapat..
Mula2 kena memang tragis, tak boleh bangun.. Nak express ‘feeling’ pun tak dapat apatah lagi benda2 lain.. Makan tak boleh.. Berhari2 juga puasa sebab doktor monitor otak takut makin membengkak @edema jadi kena operatelah buka tempurung.. Tapi bila nampak otak ok dan pengembangan tak ketara jadi tak operate jadi boleh start bagi bagi minuman ikut tube.. Huhu sakit tu.. Nak menelan pun tak dapat.. Kesian.. Selama 8 hari mak dirawat di HUSM tapi tiada apa2 tindakan dan biar macam tu je.. Lepas tu nampak batuk2 dan berkahak.. Adik-beradik fight minta mak dipindahkan ke Hospital Perdana.. Alhamdullillah dapat.

Ubat yang mak makan:
1) Nootropil
2) Amiodarone
3) Simvastatin
4) Warfarin

 

Disebabkan dah lebih 6 bulan tapi masih belum recover, saya cuba bagi mak Vivix.. Sebelum ni tak bagi sebab saya takut mempengaruhi kadar kecairan darah mak sebab ambil Warfarin kan.. Lepas ‘study’ punya ‘study’ dan yakin, saya tekad belikan mak Vivix beberapa hari lepas bila saya bawa mak balik KL.

Alhamdulillah dalam tempoh 2 3 hari bagi mak Vivix ada peningkatan. Tangan mak yang dah mengerekot,  mula lembut dan ringan semula. Dan semalam abang dah ‘train’ mak berjalan guna tongkat satu berkaki empat.. Memang dah boleh.. Syukur..

Kredit: kioskvitamin.blogspot.com

 

Manusia berusaha, berdoa dan bertawakal. Kalau orang lain ada menunjukkan perubahan postif, mungkin orang kesayangan anda juga berpeluang untuk pulih seperti mereka. Sesungguhnya kuasa penyembuhan, milik Allah jua, dan tiada yang mustahil bagi-Nya.

 

Dapatkan Vivix secara online dengan klik “BUY NOW“.

buynow

*Kredit/debit card boleh digunakan untuk pembelian secara online

 

Atau boleh hubungi saya,

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

Sharing is CaringShare on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

One comment

Leave a Reply