Tips Berbisnes Vitamin Shaklee

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Hari ini hari cuti, ada plan nak pergi mana-mana?

Sebelum itu, jom Kak Mas kongsikan sedikit tips untuk berbisnes dengan Shaklee.

Tips Berbisnes Dengan Shaklee

Sales adalah nyawa bisnes.
Tiada sales,tiada bisnes.
Setuju?

Memang tepat sekali, kalau tiada jualan, bukan namanya bisnes itu. Kalau tiada untung pun, bukan namanya bisnes itu.

Nak ada sales, kena ada marketing. Supaya orang tahu produk atau servis kita. Kalau tak, takkanlah ada billboard “Nak Kurus Gebu” yang dipampang terbalik, iklan sengaja “Terlajak laris”, belilah di WOW Shop dan lain-lain.

Untuk suplemen Shaklee, ada dua keuntungan yang boleh kita rebut.

  1. Untung retail jualan
  2. Untuk bonus bulanan atas GUV yang terkumpul

Belum masuk, untung-untung lain bila awak dah naik rank, seperti Car Bonus Achiever, travel, umrah, dinner dan sebagainya.

Nak market, kena ada tool. Yg poket tebal, bolehlah book itu billboard, atau iklan di Tv. Yg indie macam akak ni, ada banyak juga cara.

1. Offline market 1 to 1
2. Flyers
3. Facebook 😊😊
4. Instagram/twitter dsb
5. Blog

Setiap satunya ada tips2 berbeza. Ikut mana kekuatan awak. Yang penting orang kena tahu ada produk & servis awak.

Akak sekeluarga masih pengguna dan penjual suplemen Shaklee ye. Nak jimat banyak, sign up as new member, banyak ooo dapat jimat, untung2 dapat collect bonus bulanan. Setiap 15hb, terus masuk bank mana awak suka😊

Dulu Kak Mas sign up pun asalnya sebab nak jimat. Kak Mas beli Set Asas Menyusu, puas hati, terus tanya kawan akak yang jual masa tu, macam mana nak sign up. Masa tu nak jimat dalam Rm10-20 sahaja. Lepas tu, promot2 sikit then bermulalah cerita akak jadi Distributor Shaklee yang aktif. Dapat kumpul bonus bulanan, alhamdullillah.

New sign up, tak mahal mana pun hanya Rm79.50 termasuk postage. Lepas tu, boleh order sendiri @ walk in HQ atau branch untuk beli dengan harga ahli. Untung sangat jadi ahli, memang boleh jimat sampai Rm30++ untuk barangan tertentu.

Zaman gawat ni, kena bijak dan kreatif. Yang pasti kesihatan adalah nikmat tak terhingga. Semua kerja boleh beres bila sihat. Kalau tak sihat, bukan sahaja kerja tersangkut, silap haribulan menyusahkan orang lain pula.

Betul, sihat Allah beri, tapi manusia kena berusaha. Berusaha, berdoa, bertawakal.

Btw, bulan ini promosi Omega Guard Shaklee. Kalau buat mak pak, untuk gout, kolesterol, kesihatan jantung, darah pekat, nak kurus pun boleh. Roger akak ye 😊😊

#vitaminpilihanibu
#tsunamishaklee
#tsunami2018
#shakleeshahalam

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
This entry was posted in Shaklee.

Leave a Reply