Tips Jarang Jatuh Sakit

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum WBT

Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.

 

Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja

Sebagai ibu yang bekerja, saya memang sangat perlu maintain sihat. Nak layan anak lagi, nak tempuh jam, nak bekerja di pejabat, belum masuk rutin di rumah uruskan rumah, baju, makan pakai dan keperluan anak-anak.

Saya amalkan multivitamin ViteLea. Ini paling utama. Ia lengkap dengan 28 vitamin dan mineral yang diperlukan badan. Badan pun rasa cergas sahaja sepanjang hari. Kadangkala saya makan juga B Complex dan Zink Complex bila rasa badan tak berapa fit. Sebab sebenarnya, kedua-duanya ialah keperluan asas untuk badan kita untuk fungsi biokimia badan dan kesihatan tubuh.

VitaLea Iron Formula

Bila rasa nak demam atau selsema (juga batuk), saya makan terus VitaLea dengan Vita C Shaklee dan Garlic Complex. Semua tahu Garlic ialah antibiotic semulajadi manakala vitamin C bantu tingkatkan imun system badan. Kita bantu barisan tentera imun badan kita dengan boost tambahan ini.

wpid-wp-image-1949230299jpg.jpg

Saya perempuan, maka saya juga menitikberatkan kecantikan saya. Saya simple, jadi natural beauty is my choice. Selain luaran, untuk dalaman saya amalkan Vita E, Vita C dan B Complex. 3 barang ini ialah Set Kulit Cantik.

Set ini memelihara kulit agar lebih lembab, licin, tiada masalah jerawat. B Complex membantu mendapatkan tona warna kulit yang sekata. Set Kulit Cantik ini memang dah popular sejak awal-awal saya makan suplemen Shaklee

Set Kulit Shaklee

Dulu saya ada gastrik. Sekarang tak lagi. Untuk gastrik, amalkan makan ESP Shaklee, insyaa Allah belum habis setin, anda akan dapat rasa kesan postif. Kesan nyeri akibat gastrik, pasti tiada lagi, insyaa Allah.

kandungan esp

Akhir sekali, jika rasa lenguh-lenguh badan, akibat kurangnya kalsium (maklumlah saya masih menyusu anak bongsu saya) saya amalkan Ostematrix Shaklee. 4 biji bersamaan 1000mg kalsium. Wanita memerlukan 1000mg kalsium setiap hari, manakala wanita yang hamil dan menyusui bayi memerlukan kira-kira 1200-1500 mg kalsium setiap hari

Kalsium

Sejujurnya, sejak konsisten amalkan suplemen Shaklee alhamdulillah jarang sangat saya jatuh sakit spt demam, batuk, selsema. Sakit kepala sekali dua sebab tak cukup tidur malam sebab jaga anak sakit, atau memandu lama tengah panas, itu ada. Tapi lepas rehat, tidur, makan apa yg patut spt B Complex dan Ostematrix, alhamdullillah lega.

Just recently, suami saya pun tetiba cakap dgn saya, “Haahlah, sejak makan Shaklee jarang sangat sakit, macam tak pernah dah.” Suami konsisten makan Shaklee agak lewat drp saya.

Semua bi iznillah, tapi usaha dengan cara yg betul kan dituntut dalam Islam.

Cuma anak-anak masih fragile. Batuk, selsema masih ada, sekali sekala ada demam. Selain suplemen, jika perlu, kami juga jumpa doktor.  Sebaiknya usaha yg natural, bila keadaan tidak mengizinkan, kita serah pada yg lebih pakar.

Dalam kamus hidup saya, even dari dulu, segala jenis panadol adalah pilihan terakhir. Kalau dulu, kalau demam, sanggup saya mandi basahkan kepala berjam (hilangkan panas), tidur dan tidur hingga baik. Pada saya tidur is healing proses.

Kalau migrain, saya ikat kepala, malapkan lampu, duduk bilik senyap sunyi, dan tidur. Orang yang faham migrain yang tahu rasanya.

Waktu gastrik, tak payah cerita. Kalaulah ada org boleh buat magic, “bling” hilang sakit. Period pain? Pengalaman sakit sampai nak pitam sbb period pain bukan sekali dua, waktu drive, dalam lif, kat tangga.. wow, how can I survive last time.

Rasanya, most women like me. But now, semua itu tinggal sejarah. Once you live a healthy live, u’ll do anything to maintain your healthy body. Itulah nikmat yg selalu dilupakan.

first aid shaklee

Jom maintain sihat spt saya 🙂

Choose Healthy, Choose Shaklee
To order, Choose Me 🙂
WA 019.2318050
Masitah (ID : 869624)
vitaminpilihanibu.com

#tsunamishaklee
#hi5shaklee
#vitaminpilihanibu

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply