Tips Memilih Vitamin E


kulit cantik, Shaklee, vitamin e / Wednesday, March 9th, 2016
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum WBT.

Semoga anda semua sihat bahagia selalu hendaknya. Di sini saya ingin kongsikan tips memilih vitamin E, semestinya yang semulajadi dan yang terbaik buat kita semua.

 

Tips Memilih Vitamin E

 1. Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi manakala jika ada satu huruf ‘l’ or ‘dl’ menunjukkan ia sumber tiruan or kimia. (Boleh rujuk pada label). Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan.
 2. Pilih Vitamin E yang ada Selenium kerana Selenium membantu penyerapan dan tindak balas vitamin E yang lebih optimum kepada tubuh.
 3. Pilih suplemen yang mengesyorkan amaun yang sepatutnya, tidak terlebih. Saranan Dr. Miller ialah tidak lebih daripada 1500 IU sehari.

Source:  Ogan & Pritchett (2013)

Vitamin E Shaklee

Saya suka berkongsi tentang Vita-E Complex Shaklee sebab ia sangat tepat dengan kriteria pemilihan seperti di atas. Bukan sahaja semulajadi (d-alpha tocopheral) yang diekstrak daripada tumbuhan semulajadi, malah dilengkapi dengan Selenium dan grape seed ekstrak. Malah sebiji kapsul, memenuhi keperluan harian seorang dewasa iaitu 400 IU sahaja, tidak lebih tidak kurang.

Sebab tu, ia antara produk terlaris terutamanya untuk kecantikan kulit dan masalah kesuburan. Secara asasnya, ada beberapa panduan lain untuk mengenalpasti vitamin E yang terbaik di pasaran. Tak semestinya Shaklee…anda bebas untuk memilih jenama pilihan anda sendiri. Namun bagi saya, Vita E Complex Shaklee yang terbaik!

Mengapa Vita E Complex Shaklee diperkaya dengan GrapeSeed ekstrak?

Grape seed memang diketahui umum tinggi dengan agen anti oksida yang melawan radikal bebas. Salah satu fungsi anti oksida ialah melambatkan penuaan.

Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (Oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen.

Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Apa lagi kelebihan ekstrak biji anggur ni?

 • Mengurangkan risiko kanser dan strok
 • Mengurangkan hipertensi (tekanan darah tinggi)
 • Melancarkan peredaran darah.
 • Mengurangkan aterosklerosis (pengerasan arteri)
 • Meningkatkan pembakaran kalori
 • Menyuburkan organ-organ dan otot, membantu mereka bekerja dengan lebih berkesan.
 • Meningkatkan ketahanan fizikal

OPC

 

Tak perlu fikir panjang, kalau nak makan vitamin E, makanlah Vita E Complex Shaklee!!

Untuk kulit sihat menawan, dan kesihatan yang baik dan berpanjangan.

 

Hubungi saya sekarang!

 • Puan Masitah (ID: 869624)
 • SMS WhatsApp 019.2318050
 • Email me.masitah@gmail.com
 • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to help you!

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

One Reply to “Tips Memilih Vitamin E”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *