Tips Travel Luar Negara

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum WBT

Hari ini saya nak share tentang tips travel ke luar Negara. Sebelum itu saya nak cerita sedikit tentang Master Lyna Noh yang merupakan pengasas iReach Family.

Master Lyna Noh

Master Lyna Noh Ini salah seorang mentor saya yg saya kagumi. Sukses dalam Shaklee memanglah kan, tapi backpacking dah lama beliau buat.

lynanoh

Pada usia kandungan beliau 5 bulan, beliau join trip ke Eropah. Kena tahu kemampuan badan sendiri, yg penting preparation kena betul. Bukan setakat cukup duit, dan peta segala, ubat dan suplemen juga wajib.

Beliau ada kongsikan preparation beliau termasuk suplemen apa perlu bawa semasa travel. Kena ingat, bila travel ke luar negara, cuaca berbeza, udara berbeza, kuman juga berbeza. Kita perlu sediakan suplemen yang betul untuk persediaan semua itu.

Masa berkesempatan ke Venice, suplemen mmg wajib saya bawa. Sebab saya bawa anak usia 4 tahun masa itu, saya tak boleh jatuh sakit sbb kena jaga anak kesayangan 🙂

Pengalaman ke Florence, Italy

First day sampai, kami pergi Florence. Agaknya budaya sana smoking, musim sejuk pula tu, turun bas sahaja terus semerbak bau rokok. Walau pun tepi kiri kanan tiada pun yg merokok.  Memang sakit tekaklah sangat sebab kami di sana kira-kira 3-4 jam. Bayangkan sepanjang di Florence, 90% saya menghidu bau rokok. Sedangkan lima minit tak tahan, apatah lagi beberapa jam.

Bila malam balik hotel, saya dah mula sakit tekak dan rasa nak demam.  Apa lagi makanlah segala suplemen yg dibawa, alhamdullillah esoknya ok.
Saya ingat masa itu saya bawa Vita-Lea dan juga vitamin C. Kalau rasa tak sihat, terus makan extra dos dan minum banyak air. Saya syorkan juga kalau boleh, sediakan Garlic Complex dan Nutriferon.

Garlic Complex merupakan antibiotic semulajadi yang melawan virus seperti selsema, demam dan batuk. Manakala Nutriferon pula meningkatkan imun system berkali ganda dengan rumusan unik iaitu merupakan produk berpaten dengan campuran ekstrak tumbuhan yang terbukti secara klinikal dapat menguatkan imun.

  • Formula yang membekalkan perlindungan imun tubuh harian yang tinggi
  • Ramuan proprietari berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun

 

first aid shaklee

Tempat baru, suasana baru, kita pun tak pasti badan kita boleh adapt tak. So prepare mana yang patut, bawa mana suplemen yg rasa sesuai. Jatuh sakit masa travel memang tak best. Kalau bimbang  badan lekas letih atau dehydrated, jangan lupa bawa sekali Performance Drink. Ia memang dirumus khas untuk memelihara bendalir dalam tubuh kita. Malah ahli sukan, dan angkasawan juga meminum Performance Drink Shaklee untuk memelihara tubuh daripada kehilangan air semasa acara sukan, dan mendarat ke bumi.

performance drink

 

 

Anda nak travel dalam masa terdekat?
Hubungi saya, saya cadangkan suplemen mana yg patut anda sediakan untuk travel 🙂

#tsunamishaklee
#hi5shaklee
#vitaminpilihanibu

Hubungi saya,
Masitah
ID : 869624
WA 019.2318050
www.vitaminpilihanibu.com

Insyaa Allah semoga perjalanan anda lebih mudah dan jauh dari musibah, ameen..

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply