Vision Board – Visualize Your Dream

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum & Salam sejahtera.

Hari ini Kak Mas nak lari sedikit daripada topik suplemen. Tapi suplemen untuk motivasi diri pula.

Vision Board, pernah dengar?

Masa zaman sekolah dulu, ada tak board besar, UPSR 4A ~ zaman akak dulu 4A sahaja 😅

So kita duk tengok hari-hari, tanpa sedar merangsang fikiran kita untuk bekerja ke arah itu.

Vision Board – Visualize Your Dream

Vision board boleh jadi dalam diari, planner, tampal kat dinding, zaman sekarang, mobile apps pun banyak.

Sebaiknya, ada vision board short term & long term. Untuk 1 bulan, nak capai apa, 2 bulan, 3 bulan, 1 tahun, 3 tahun, 5 tahun.

Lepas tu, jangan lupa push factor. Ada orang sebab anak, sebab emak bapak, sebab nak bebas hutang, sebab nak lebih banyak masa, nak jadi kaya raya sebab nak sedekah dan berzakat dan macam-macam lagi.

Tampal dan letakkan sebelah menyebelah vision board & your big why tu. Tiap pagi dan malam remind balik apa vision board & big why tersebut. Letakkan target masa. Dan berusahalah ke arah itu.

Akak?

Antaranya hendak berhenti kerja by 40 dengan stable income and saving, bebas hutang & nak buat haji dengan suami dengan tenang. Insyaa Allah. Moga-moga Allah perkenankan, minta doakan ye.. Insyaallah I fulfill my dream.

Ada banyak yang lain, tetapi itu antaranya. How about you? Dah plan your next 1,2,3 … 5 years ahead?
Dare to dream, dream bigger & better, and finally chase your dream!

Ingat tau, Allah the Greatest,
Ask Him, Kun Fayakun.

~ Search sahaja dalam Google Play atau Apple Store, Vision Board, pilihlah mana berkenan di hati 😊

Antara vision yang tercapai ialah pergi Kundasang Sabah last year, a very memorable experience, spending time with families, viewing splendid view, a lifetime experience. Teruja untuk mencapai next target pula, insyaallah.

Jom kawan-kawan kita usahakan VB dan berusaha ke arahnya 💪💪

By the way, sekarang tengah promosi Omega Guard Shaklee Buy 3 and get 5% discount. Jimat banyak tu.

Hubungi Kak Mas sekarang ye.

#tsunami2018
#tsunamishaklee
#diariemak
#vitaminpilihanibu

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply