Vision Board


Shaklee / Saturday, February 10th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Vision Board, pernah dengar?

Masa zaman sekolah dulu, ada tak board besar, UPSR 4A ~ zaman akak dulu 4A sahaja 😅

So kita duk tengok hari-hari, tanpa sedar merangsang fikiran kita untuk bekerja ke arah itu.

Vision board boleh jadi dalam diari, planner, tampal kat dinding, zaman sekarang, mobile apps pun banyak.

Sebaiknya, ada vision board short term & long term. Untuk 1 bulan, nak capai apa, 2 bulan, 3 bulan, 1 tahun, 3 tahun, 5 tahun.

Lepas tu, jangan lupa push factor. Ada orang sebab anak2, sebab mak pak, sebab nak bebas hutang, sebab nak lebih banyak masa dan macam-macam lagi.

Buh sebelah menyebelah vision board & your big why tu. Tiap pagi & malam remind balik apa vision board & big why tersebut. Letakkan target masa.

Akak?

Nak berhenti kerja by 40 dengan stable income and saving, bebas hutang & nak buat haji dengan suami dengan tenang. Insyaa Allah. Moga-moga Allah perkenankan, minta doakan ye..

Ada banyaklah tapi itu antaranya. How about you? Dah plan your next 1,2,3 … 5 years ahead?
Dare to dream, dream bigger & better, and finally chase your dream!

Ingat tau, Allah the Greatest,
Ask Him, Kun Fayakun.

~ Search sahaja dalam Google Play atau Apple Store, Vision Board, pilihlah mana berkenan di hati 😊

Antara vision yang tercapai ialah pergi Kundasang Sabah last year, a very memorable experience, spending time with families, viewing splendid view, a lifetime experience. Teruja untuk mencapai next target pula, insyaallah.

Jom kawan-kawan kita usahakan VB dan berusaha ke arahnya 💪💪

#tsunami2018
#tsunamishaklee
#diariemak
#ohsem22

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *