Vitamin E Bantu Cegah Strok


jantung sihat, kolestrol tinggi, sakit jantung, stroke, tekanan darah tinggi, vitamin e / Tuesday, June 3rd, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang penting untuk beberapa fungsi asas badan. Vitamin E sebagai antioksidan membantu melindungi badan daripada strok, katarak, kanser, penyakit jantung, dan juga tanda-tanda penuaan.

 

Bagaimanan Vitamin E Bantu Cegah Strok

Vitamin E sebenarnya melindungi dinding arteri. Ia menghalang kolesterol tidak baik (LDL) daripada dioksidakan, seterusnya mencegah arteri tersumbat. Vitamin E juga menghalang platelet dari bergumpal bersama-sama dan membentuk darah beku. Ini boleh membantu mencegah strok atau serangan jantung.

 

Dinding arteri yang penuh dengan kolestrol tidak baik (LDL) boleh menyebabkan salur darah tersumbat. Apabila gumpalan darah melaluinya, ia boleh tersangkut dan menyebabkan salur darah tersumbat menyebabkan serangan jantung atau stroke.

LDL

 

Gumpalan darah yang bergerak dalam salur darah, boleh menyebabkan sumbatan sama ada di otak atau salur darah jantung, mnyebabkan stroke.

blood clot

 

Dengan pengambilanVitamin E secara berterusan, ia memastikan kesihatan kapilari darah dari sumbatan akibat kolestrol tidak baik (LDL) yang mampu menyempitkan salur darah.

Pengambilan Vitamin E juga membantu aliran darah lancar kerana ia membantu mengelakkan gumpalan darah yang amat berbahaya jika melalui kapilari darah yang sempit, sama ada secara semulajadi atau sempit akibat pembentukan kolestrol (LDL) pada dinding kapilari darah.

Amalkan gaya hidup sihat, amalkan juga pengambilan Vita E untuk kapilari bebas LDL dan jantung sihat!

vita e shaklee

 

Hubungi saya,

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

 

 

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

5 Replies to “Vitamin E Bantu Cegah Strok”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *