Vitamin E untuk Pertumbuhan Rambut Sihat


rambut gugur, rambut sihat / Tuesday, June 3rd, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Vitamin E adalah nutrien penting yang membantu dalam mengekalkan jantung dan kulit yang sihat. Lebih daripada itu, vitamin E terbukti memberi manfaat kepada kesihatan rambut juga.

Walaupun ahli-ahli sains dan pakar-pakar perubatan belum faham benar bagaimana vitamin E membantu dalam menjaga rambut yang sihat, mereka percaya bahawa ia menggunakan mekanisme yang sama untuk mengekalkan jantung yang sihat. Ia telah terbukti menunjukkan kesan positif kepada rambut seperti pencegahan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut.

 

Vitamin E untuk Pertumbuhan Rambut Sihat

healthy-hair

 

Pengambilan vitamin E membuktikan bahawa ia memberi manfaat dan kesannya dapat dilihat dalam hanya beberapa minggu. Kualiti dan tekstur rambut yang boleh diperbaiki apabila rambut kerap digunakan dengan minyak vitamin E.

1) Pertumbuhan Rambut Sihat

Vitamin E adalah satu perangsang yang baik untuk pertumbuhan kapilari darah. Apabila kapilari sihat, peredaran darah pada kulit kepala akan lancar seterusnya menggalakkan pertumbuhan akar rambut yang kukuh dan rambut yang sihat.

2) Rambut Beruban Pada Usia Muda

Vitamin E mengandungi antioksidan yang berkesan dan kuat yang menggalakkan kesihatan tisu badan yang baik. Aapabila tisu badan kita kuat dan sihat, proses penuaan kita akan melambatkan. Oleh itu, tanda-tanda penuaan yang mungkin muncul dalam kulit dan rambut kita akan melambatkan juga. Dengan pengambilan tetap, anda akan melihat bahawa bukan sahaja akan kulit kelihatan lebih muda, tetapi uban pramatang dapat dicegah juga.

 3) Rambut yang Menawan

Kerana vitamin E jenis minyak boleh digunakan secara luaran, ia secara langsung membantu menjadikan rambut lebih berkilau, lebih berkilat dan lebih kuat daripada sebelumnya. Urut minyak Vitamin E serta conditioner pada kulit kepala untuk terus membuat rambut lembut dan licin.

 4) Rambut Bercabang

Banyak wanita sering mengadu tentang masalah rambut bercabang. Ini membuat rambut kelihatan kusam, kering dan tidak bermaya. Ini disebabkan oleh penggunnaan alat pengering rambut secara berterusan tanpa menggunakan perlindungan yang betul pada rambut juga penggunaan pewarna rambut.

Untuk memulihkan kesihatan rambut itu, pakar-pakar rambut memberi nasihat untuk merawat dengan campuran minyak kelapa, zaitun, jojoba serta campurkan minyak vitamin E ke dalam campuran dan sapukan dari akar hingga ke hujung rambut.

 

Amalkan pengambilan suplemen Vitamin E untuk kesihatan rambut berpanjangan 🙂

vita e shaklee

 

Hubungi saya,

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *